Handelsbetingelser

§ 1 Omfang og parter

Nærværende handelsbetingelser er gældende for køb af de på hjemmesiden angivne produkter. Betingelserne kan kun ændres ved skriftlig aftale mellem sælger og køber, medmindre andet følger nedenfor.

Favrskovonline.dk er en formidlingsplatform som skaber kontakt mellem butikker og servicevirksomheder i Favrskov Kommune og købere bosat i Danmark, EU og den øvrige verden.

Favrskovonline.dk er ikke sælger at de købte produkter. Varer købt på hjemmesiden sælges af den lokale leverandør direkte til køber og formidles alene af Favrskovonline.dk. Favrskovonline.dk er en non-profit hjemmeside oprettet for at støtte kommunens erhvervsdrivende. Hjemmesiden ejes af OnlineSynlighed.dk.

§ 2 Aftaleindgåelser

Køber skal ved hvert køb acceptere disse handelsbetingelser. Køber opfordres til at læse betingelserne grundigt igennem og gøre sig bekendt med de forpligtelser og rettigheder, som vilkårene giver. Købsaftaler med børn og unge under 18 år kan kun indgås af forældre eller andre, der lovligt kan handle på vegne af barnet eller den unge. Benyttes et betalingskort tilhørende en mindreårig til at handle med, går sælger ud fra, at den mindreårige køber har fuldmagt fra forældremyndighedsindehaver til at foretage købet, og at forældremyndighedsindehaver indestår for købet, som havde vedkommende selv foretaget købet.

§ 3 Betalingsbetingelser og gebyrer

Betaling for bestilte varer sker direkte til forhandleren, og kan ske ved brug af Dankort, Visa-Dankort, Visa Electron, Maestro, Mastercard, JCB, MobilePay og kontant.
Betaling via kreditkort er underlagt kortudsteders betingelser for anvendelse. Når køber bestiller med kreditkort ”reserveres” beløbet på købers konto. Når leverandøren efterfølgende har afsendt de bestilte produkter, sender sælger et betalingskrav til kortudsteder. Det betyder, at køber ikke længere kan disponere over det reserverede beløb, efter bestillingen er godkendt. Det reserverede beløb hæves dog først på kontoen, når kortudsteder modtager betalingskravet fra betalingsmodtageren.
Betalingen for varerne sker i forbindelse med afsendelse fra leverandøren. Beløbet hæves først på købers kort, når varerne sendes fra leverandøren. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, køber har godkendt ved købet.
Ved betaling via bankoverførsel er du ikke dækket af bankernes indsigelsesordning.

§ 4 Levering og risiko

Levering sker til adressen angivet af køber. Varerne sendes hurtigst muligt i henhold til sælgers sædvanlige leveringsvilkår. Bestilte varer sendes om muligt samlet. Har du bestilt fra flere forskellige sælgere, leveres varerne i særskilte pakker.

Køber vil blive kontaktet pr. e-mail eller telefon, hvis levering af varen forventes at blive forsinket. Leverer sælger ikke den dato, som på forhånd er oplyst til kunden, er kunden ikke berettiget til at kræve kompensation herfor. Varen leveres med et fragtfirma efter sælgers beslutning, medmindre køber ved bestillingen har valgt en bestemt leverandør. Modsætter køber sig levering, eks. ved ikke at møde op, er sælger berettiget til at kræve erstatning jf. dansk rets almindelige regler. Efter levering påhviler ansvar og risiko for varen alene køber.

§ 5 Købers ansvar

Udover købers betalingsforpligtelser har køber følgende ansvar:

A. Underretning

Køber skal meddele sælger om eventuelle mangler ved produkter inden rimelig tid efter manglerne er/burde være opdaget af køber.

§ 6 Sælgers ansvar

Reklamationsret

Købelovens mangelsregler finder anvendelse på varekøb.

Lovgivningen giver dig 24 måneders reklamationsret. Indenfor denne periode kan du få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du skal skriftligt eller telefonisk reklamere indenfor rimelig tid efter, at du har opdaget manglen ved varen.

Er reklamationen berettiget, refunderer sælger dine rimelige fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Varen sendes til den af sælger oplyste adresse, og varer der reklameres over, skal kun sendes retur efter aftale.

§ 7 Fortrydelsesret for forbrugere

Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret i henhold til lovgivningen på køb af visse produkter, herunder alle fysiske produkter. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare, eller får den sidste vare i en sending af flere pakker som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.

Består varen af flere partier eller dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse.

Drejer det sig om en aftale om regelmæssig levering af varer over en bestemt periode, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du får den første vare i fysisk besiddelse.

Du skal inden 14 dage fra modtagelsen give meddelelse til sælger om, at du ønsker at fortryde dit køb. I din meddelelse skal du gøre tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde alene ved at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give meddelelse til sælger om dette.

Bemærk, at du ikke får leveringsomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Returnering

Vil du fortryde dit køb, skal du sende din ordre retur til sælger uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt sælger, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde udgifterne i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering og til den er modtaget retur hos sælger.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,

Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt,

Levering af forseglede varer, som af sundheds-, beskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen,

Levering af varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen,

Varens stand, når du sender den retur

Varen skal tilbageleveres i samme stand som den blev modtaget. Du er dog berettiget til at afprøve varen som hvis du købte den i en butik, men varen må ikke være taget i brug. Værdiforringelse herudover hæfter du for, såfremt du fortryder købet.

Manglende original emballage vil ofte udgøre en værdiforringelse.

Hvis varen anses for brugt, når den modtages retur, vil du ved fortrydelse af købet alene få en del eller intet af købesummen tilbagebetalt, afhængig af hvad varens handelsmæssige værdi er.

Tilbagebetaling af købesummen

Hvis du fortryder dit køb, refunderes det indbetalte beløb. Er varens værdi forringet, når den modtages retur, fratrækkes værdiforringelsen i refusionen.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer sælger hurtigst muligt og senest 14 dage efter varens modtagelse alle betalinger modtaget fra dig, herunder den billigste leveringsomkostning, som sælger tilbyder. Ekstraomkostninger til anden leveringsform fratrækkes ikke. Tilbagebetalingen sker til det betalingsmiddel som blev anvendt ved købet.

Tilbagebetalingen tilbageholdes, indtil varen er modtaget retur.

Sælger modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

§ 8 Persondatapolitik og videregivelse af personoplysninger

På hjemmesiden anvendes cookies med det formål at optimere hjemmesiden og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig. Du kan til enhver tid slette cookies fra din computer.

Webshoppen har brug for følgende oplysninger, når der handles hos os: Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse, samt alternative leveringsadresser, hvis køber indtaster en sådan i forbindelse med købet. Sælger registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til køber, herunder til:

Forhandler: Fremgår for hvert enkelt produkt
Forhandlers regnskabssystem samt udbyder kan oplyses af den enkelte forhandler.

Fragt:

Hjemmesidens hostingudbyder: Simply.com

§ 9 Markedsføring

Køber modtager kun nyhedsbreve pr. e-mail, når køber har afkrydset feltet “ja tak” under et køb på vej mod kassen eller udfyldt en tilmeldingsformular. Køber kan til enhver tid frabede sig at modtage yderligere nyhedsbreve m.v. ved at kontakte sælger eller ved at framelde henvendelser via linket i mailen.

§ 10 Linkbuilding

Det er ikke tilladt for forhandlere at benytte hverken profilsiden eller produkttekster til linkbuilding. Konstateres det, forbeholder Favrskov Online sig ret til at fjerne de omtalte produkter eller helt at deaktivere forhandlerens profil.

§ 11 Klageadgang

Forbrugerklager over køb formidlet gennem denne hjemmeside skal fremsendes direkte til sælger. Såfremt en løsning ikke findes på klagen, kan du sende en klage til:

Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk

For EU-borgere uden for EU skal klager sendes via EU Kommissionens online klageplatform.

ec.europa.eu

Ved klage skal sælgers navn og e-mail adresse angives samt hjemmesiden du har købt varen på.